DPS_0794.jpg
 

 

Kunst aan de steenweg

Nationale 8 Gallery is een kunstgalerie aan een steenweg, de N8 die Brussel verbindt met Koksijde aan de kust. Staan onze steenwegen vaak symbool voor grijsgrauwe lelijkheid, dan brengen vader en dochter Erzeel precies daar een ode aan de schoonheid. Alles wat hen raakt, vind je hier. Tijdloze kunst, verzameld sinds 1968. Roger en Silvie selecteren hun werk onbevooroordeeld, met als enig criterium dat ze voeling moeten hebben met de kunstenaar en zijn verhaal en geraakt worden door wat die maakt. Met de winkels langs de steenweg delen ze de lage drempel. Het is hoog tijd dat mensen zonder schroom een kunstgalerie binnenstappen. Nationale 8 Gallery wil de kortste weg zijn tussen kunstenaars en kunstminnaars.  

 

50 jaar Nationale 8 Gallery.

Het werk in de galerie is het resultaat van 50 jaar verzamelen. Gaande van de eerste aankopen van Roger eind de jaren ’60 tot de recente aanwinsten van jonge, hedendaagse artiesten. Het werk is vaak figuratief, soms abstract, zowel schilderkunst, beeldhouwwerken als fotografie. 

 

Een effort voor affordable art

Nationale 8 Gallery ziet het als haar missie om kunst bij de mensen te brengen. Dit betekent dat het werk ook betaalbaar moet blijven. Geen uitzinnige prijzen maar correcte tarieven die in overleg met de kunstenaar worden vastgelegd. Nieuwe kunstenaars die Nationale 8 Gallery tentoonstelt, staan vaak op de rand van de doorbraak en hebben een groot groeipotentieel. 

 

Try this at home

Roger bezoekt klanten soms met een aantal werken uit de vaste collectie. In de thuisomgeving vertelt een kunstwerk soms een heel ander verhaal. Daar maakt u in alle vrijheid de juiste keuze.

  

Over de galeriehouders:

Roger Erzeel (°1952) kocht zijn eerste kunstwerk toen hij nauwelijks twintig was. Het geld dat hij verdiende als voetballer in eerste nationale bij Crossing Schaarbeek, spaarde hij op om kunst te kopen. Roger is een autodidact die tijdens een schooluitstap de liefde voor de schilderkunst te pakken kreeg. De eerste werken die hij kocht waren van de 19e-eeuwse romantische kunstschilders Eugène & Louis Verboeckhoven.

 

 

 

 


Silvie Erzeel (°1978) kocht haar eerste echte kunstwerkje in 2010. Silvie werkte jarenlang in de reclamesector en leerde daar de communicatieve kracht van de beeldtaal kennen. Het cliché, dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, is meer dan ooit waar.  'Yummy' van Angela Lizon, het eerste werk dat zij kocht is niet toevallig, een ontwapenend portret van een baby. Silvie is zelf moeder van een ontwapenende tweeling.